Størst udvalg. Laveste priser. God service.

10 Fødevarer der gør dig stor og stærk!

 

Mulighederne er mange når du skal vælge dine fødevarer i supermarkedet. Det er nok åbenlyst for dig at nogle fødevarer er bedre end andre. Fitness Nord har udvalgt 11 produkter, som egner sig specielt godt til din jagt på den perfekte krop. Her er grundene til at du skal gøre disse fødevarer til en fast del af din kost.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Æg - Den bedste proteinkilde

Hvornår: Med et hvilket som helst måltid

Æg er den perfekte proteinkilde. Æg er fulde af både protein og kolesterol. Kolesterol har fået et dårligt ry som et usundt næringsstof.

I virkeligheden spiller kolesterol en stor rolle for kroppens evne til at danne testosteron, og for dine cellers sundhed. Derfor er det specielt vigtigt for folk der træner, og det kan anbefales at spise flere æg hver dag.Eggs

Undersøgelser har vist at testpersoner som spiste tre hele æg om dagen, og samtidig trænede, fik opbygget dobbelt så meget muskelmasse som folk der trænede på samme måde uden at spise æg.

Indhold: 3 store æg  indeholder 255 kalorier, 21 gram protein, 1 gram kulhydrat og 18 gram fedt.

 

2. Økologisk Oksekød - Vær ikke fedtforskrækket

Hvornår: Til frokost eller aftensmad.

Oksekød indeholder protein, kolesterol og mættet fedt, og alle tre næringsstoffer spiller en vigtig rolle når det kommer til at holde dit testosteronniveau højt.

Grunden til du skal spise økologisk oksekød, er at det har et meget højere indhold af Conjugated Linolic Acid (CLA), og Omega-3 fedtsyrer, end almindeligt oksekød.

Økologiske køer får en varieret kost, og udsagnet ”du bliver hvad du spiser” gælder for køer på samme måde som for mennesker.

CLA er en sund fedtsyre, som har vist sig at hjælpe kroppen til at øge muskelmassen, og samtidig øger styrken. Der er efterhånden udført en hel del videnskabelige studier på CLA, som bekræfter dette.

Indhold: 500 gram økologisk hakket oksekød med 10% fedt indeholder 48 gram protein og 22 gram fedt. Du skal ikke være bange for at vælge økologisk oksekød med en højere fedtprocent, da fedtet har bedre egenskaber end normalt oksekød.

 

3. Laks - Så sundt som det ser ud

Hvornår: Til frokost eller aftensmad.

Laks er rigt på omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA. Undersøgelser har vist at testpersoner som spiste mere Omega-3 hver dag, blev betydeligt stærkere end dem som ikke fik Omega-3 fedtsyrer hver dag.

Omega-3 fedtsyrer øger også insulin sensitiviteten, som øger kroppens evne til at omdanne det protein du spiser til ny muskelmasse.

Det giver dermed kroppen bedre forudsætninger for at optage aminosyrerne. Det fører til en lavere fedtprocent, bedre restitution og en flottere krop.

Indhold: 500 gram laks indeholder ca. 416 kalorier, 45 gram protein og 24 gram fedt. Fedtindholdet kan variere efter laksens opvækst, og hvilken årstid den er fanget.

 

 

4. Sild - Det traditionelle valg 

Hvornår: Som et mellemmåltid på rugbrød.

Sild indeholder massere af omega-3, men det har også et af de højeste indhold af kreatin, som styrker kroppens evne til at bygge ny muskelmasse, og skabe ny muskelvækst.

Sild har også et højt indhold af protein, så kombinationen af kreatin, protein og omega-3, gør det til et særdeles godt mellemmåltid til dig som styrketræner.

Smagsmæssigt er sild lidt specielt, enten kan man lide det, ellers synes man ikke det er lækkert. Alternativt kan du bruge makrel på dåse.

Indhold: 250 gram sild indeholder ca. 185 kalorier, 21 gram protein og 11 gram fedt (heraf ca. 2 gram omega-3).

 

5. Brune ris - Aldrig mere hvide ris

Hvornår: Til frokost eller aftensmad

Brune ris er en fuldkornsort som sænker din fordøjelse og holder dit insulinniveau og blodsukker stabilt. Et stabilt blodsukker betyder længerevarende energi igennem hele dagen.

Alle ris er brune til at begynde med. Hvide ris er brune ris, hvor den sunde og næringsrige skal er fjernet - det er synd og skam, da en lang række af de gode egenskaber forsvinder.

Brune ris har et højt indhold af Gamma-Amino-Butyruc-Acid (GABA), som kan hæve kroppens testosteronniveau markant.


For at optimere din krops GABA niveau, skal du forberede dine brune ris på en speciel måde. Du skal nemlig lægge dem i blød i 2 timer før du koger risene. Påå den måde øges kroppens optagelse af GABA’en.

Indhold: En kop brune ris svarer til 218 kalorier, 5 gram protein, 46 gram kulhydrat og 2 gram fedt.

 

6. Spinat - Skipper skræk vidste det

Hvornår: Som en salat med frokosten eller aftensmaden. Frosen spinat er også oplagt at bruge i gryderetter.

Spinat forbedrer ikke kun dit helbred gennem dets høje indhold af antioxidanter, spinat er også en fødevarer der øger musklernes styrke og din muskelmasse.

Spinat er en god kilde til glutamin. Glutamin er vigtigt for muskelvækst, immunforsvaret, fordøjelsen, stofskiftet og testosteronniveauet.

Spinat indeholder derudover octacosanol, som er et alkohol der øger musklernes styrke og masse, og øger proteinsyntesen.

Indhold: 300 gram spinat indeholder 65 kalorier, 8 gram protein, 10 gram kulhydrat (heraf 6g fibre) og 1 gram fedt.

 

7. Vandmelon - Forfriskende efter træning

Hvornår: Lige efter din træning.

Måske vidste du allerede at sukker eller frugt er godt at spise lige efter din træning. Vandmelon har den fordel over andre former for frugt, at det fordøjes lynhurtigt.

Vandmelon hæver dit insulinniveau, hvilket gør det til et perfekt valg til brug efter træning.

Vandmelon har et højt niveau af aminosyren citrulline, som hurtigt konverteres til aminosyren arginin inde i kroppen. Citrulline hæver kroppens arginin-niveau mere end indtagelsen af ren arginin.Højere arginin-niveauer i kroppen fører til højere NO-Niveauer i kroppen. Det stimulerer muskelpump og muskelvækst. Det vil sige at dit blodomløb bliver midlertidigt forstærket når du spiser vandmelon. Derfor får kroppen bedre mulighed for at lade proteiner og aminosyrer strømme med dit blod ud til musklerne - dette er specielt vigtigt efter træning, og gør vandmelon til et oplagt valg.

Indhold: To skiver vandmelon indeholder 172 kalorier, 4 gram protyein, 44 gram kuylhydrater, 1 gram fedt og 3 gram citrulline.

 

8. Broccoli - Sundere bliver det ikke

Hvornår: Sammen med et hvilket som helst måltid

Broccoli indeholder et phytokemikalie, som kroppen omdanner til et naturligt kemikalie der hedder diindolylmethane. Dette stof nedsætter østrogenniveauet, ved at nedbryde dit østrogen til svagerer former i leveren.

Broccoli hjælper dermed til at nedsætte østrogens effekt (som er at tage fedt på, og binde vand i kroppen) og styrker det mandlige kønshormons, testosteron, anabolske effekt på naturlig muskelvækst og styrke.

Broccoli indeholder også antioxidanten sulforaphane, som er et stof der har anti-inflammatoriske egenskaber. Det vil sige at det styrker dine led, dine musklers evne til at restituere og samtidig modvikrer kræft.

Indhold: En kop hakket broccoli indeholder 31 kalorier, 3 gram protein, 6 gram kulhydrat og 0 gram fedt.

 

9. Brazilnødder - Smagsvinderen

Hvornår: Som et mellemmåltid, gerne kombineret med protein.

Brazilnødder indeholder rigtig mange enkelt-umættede fedtsyrer, som styrke både hjertet og ledenes helbred, imens det nedsætter din fedtprocent.

Brazilnødder indeholder rigtig meget af mineralet selenium, som hjælper kroppen til at omdanne hormonet T4 til det mere aktive hormon T3. T3 styrker din forbrænding, og holder dermed din fedtprocent nede.

En del nye undersøgelser viser også at selenium kan være vitalt for muskelstyrken.

Indhold: 30 gram brazilnødder (ca. 6 nødder) indeholder 186 kalorier, 4 gram protein, 3 gram kulhydrat, 19 gram fedt (heraf 6 gram enkeltumættede fedtsyrer), og mere end 500 microgram selenium.

 


10. Valnødder - Bedre end mandler

Hvornår: Som et mellemmåltid, gerne kombineret med protein.

Valnødder er en af de få slags nødder, som har et rigtigt højt indhold af omega-3 fedtsyrer, hvilke er kritiske for at opnå muskelvækst og øget muskelstyrke.

Indhold: 30 gram valnødder (ca. 14 halve valnødder) indeholder 185 kalorier, 4 gram protein, 4 gram kulhydrat og 18 gram fedt (heraf 3 gram omega-3 fedtsyrer).

 

11. Økologisk Mælk - Godt til din shake

Hvornår: Til morgenmad, som mellemmåltid eller med din proteinshake.

Mælk indeholder både valle og kasein-protein. Det forsyner din krop med en komplet aminosyreprofil, som holder i lang tid.

Mælk indeholder også den anabolske insulinlignende vækst-faktor, Growth Factor-I, som spiller en kritisk rolle når det kommer til at stimulere muskelvækst.

Undersøgelser viser at økologisk mælk har et højere indhold af sundt omega-3 fedt, og CLA-fedtsyrer.

Begge disse fedtsyrer øger muskelmassen og styrken, mens de sænker din fedtprocent.

Indhold: 1 glas mælk indeholder 102 kalorier, 8 gram protein og 2 gram fedt.

 

 CLA er en sund fedtsyre, som har vist sig at hjælpe kroppen til at øge muskelmassen, og samtidig øger styrken. Der er efterhånden udført en hel del videnskabelige studier på CLA, som bekræfter dette.
Mængde: 500 gram økologisk hakket oksekød med 10% fedt indeholder 48 gram protein og 22 gram fedt. Du skal ikke være bange for at vælge økologisk oksekød med en højere fedtprocent, da fedtet har bedre egenskaber end normalt oksekød.

bodybuilding artikler