Træning og Alkohol

Træning og alkohol

Lad os starte med det negative. Alkohol er tomme kalorier. Der er ingen næring i overhovedet. Det er ikke kun de tomme kalorier som får dig til at tage fedt på, det gør også dit stofskifte langsommere, og nedbringer din krops evne til at forbrænde fedt. Kort sagt så stopper kroppen helt med at bruge sin egen fedt-energi, så længe den har alkohol i kroppen.

At drikke alkohol forhindrer også muskelvækst. Ikke kun på grund af at du får tømmermænd, og dårlige træninger, men det nedbringer også kroppens evne til at omdanne protein til muskler (proteinsyntesen) med 20%.  Det dehydrerer dine celler, og tømmer din krop for væske. Du ved måske hvor vigtigt det er at drikke vand under træningen. Alkohol har den modsatte effekt. Alkohol påvirker også muskelvækst, fordi det forhindrer din krop i at optage mineraler og vigtige næringsstoffer.

Her kommer så det værste. Alkohol nedbringer mængden af testosteron i din krop, og øger niveauet af østrogen (det kvindelige kønshormon). Det kan være derfor vi ser mænd med et konstant forbrug af alkohol få ”mandepatter”. 

 

traening og alkohol

Traening og øl

Øl er bandlyst hvis du vil holde din fedtprocent nede. En øl på 330 ml, indeholder hele 125 kalorier. Drikker du 10 øl på en aften, kommer du til at indtage 1250 kalorier alene på den konto. 

Hvis du skal drikke alkohol, så sørg noget uden kulhydrater. Vi anbefaler at du drikker ren sprut, som vodka, gin eller whiskey.

Lys sprut er desuden den bedste form for spiritus når det kommer til affaldstofferne. Vodka, gin og lys rom, er de former for spiritus der vil give dig mindst tømmermænd.

Hvis du skal blande det op, så bland det med noget sukkerfrit. Det betyder at du ikke må blande det med juice, tonic eller sodavand med sukker. Brug danskvand eller light-sodavand i stedet.

Nu har vi slået det fast. Alkohol er dårligt for din krop, men vil det forhindre dig i at drikke? Sandsynligvis ikke. Derfor gennemgår vi nu hvad du skal gøre for at mindske skaden på din træning.

 
 
Før du drikker

Først og fremmest vil vi anbefale dig ikke at træne den dag du skal ud og drikkke. Alkohol sænker din proteinsyntese, og giver dig dårligere søvn. Derfor vil det være oplagt at holde hviledag på den dag du skal ud og drikke, og derefter tage en træningsdag, dagen efter.

Hvis du alligevel har tænkt dig at træne på den dag du drikker, kan det være en god ide at undgå kosttilskud der indeholder kreatin. Det gælder også før træningspræparater som fx. Craze. Grunden til det er at alkohol sætter en stor belastning på din lever, som kan forstærkes ved kombination med kreatin.

Det er vigtigt at du får et solidt måltid mad før du går i gang med at drikke. Undgå junkfood, og spis i stedet proteinrigt og vitaminrigt.

Du kan med fordel undgå at spise kartofler, ris og pasta. Du vil nemlig med al sandsynlighed få massere af kulhydrater senere på dagen.

Sørg for at få rigeligt væske og salt, for at sikre en god væskebalance forud for din druktur.


alkohol og træning

kasein protein pulver

Det vigtigste du skal huske når du drikker er dine egne grænser, og dine prioriteringer. Har du et behov for at være den stiveste mand til festen, eller vil du være ham der er klar til træning dagen efter?

Jo mere du drikker, jo sværere har kroppen ved at forbrænde alkoholen. Når du drikker dig rigtig fuld, så rammer hver genstand du drikker ekstra hårdt. Forsøg at hold dit alkohol forbrug til et anstændigt niveau.

Du skal huske at spise noget proteinholdigt hver 3. time, specielt når du drikker alkohol. Du vil ikke føle sult, da du har drukket en hel del tomme kalorier. Men det er vigtigt at du giver din krop noget protein, til at modvirke de negative effektiver der finder sted i din krop.

Hvis du har en lokal 7/11 kan du med fordel købe 2x kyllingespyd. Du kan også snuppe en medbragt proteinshake eller proteinbar. Sørg for at den kilde til protein du indtager er ren, og har et lavt indhold af kalorier, fedt og kulhydrater. Du får massere af tomme kalorier igennem alkoholen, så der er ingen grund til at tilføje flere tomme kalorier.

Sørg også for at drikke vand løbende mens du drikker, for at undgå at blive dehydreret. Det kræver enten salt eller sukker, for at vand kan bindes i kroppen. Derfor skal du gerne få noget salt-holdigt mens du drikker. Nogle ristede peanuts med salt er en god kilde, men sørg for ikke at overdrive med mængden.

bodybuilding og alkohol

Du kender det sikkert. Du er lige kommet hjem fra din bytur, og der går under 5 minutter før du ligger og snorker. Det er her du skal mande dig op, og sørge for at gøre mest muligt for at få din hormonbalance på plads. Når du drikker alkohol, så sker en stor del af skaden på din krop mens du sover. Efter en lang nat med udskejelser, uden sund mad og næring, er det sidste du skal gøre, at gå i seng på tom mave.

Det er bevist at alkohol nedsætter niveauet af testosteron i kroppen. Testosteron er det vigtigste hormon i den mandlige krop, når det kommer til en lav fedtprocent og store muskler. Alkohol sænker din krops testosteronniveau, og øger niveauet af kortisol. Kortisol er et hormon som nedbryder dine muskler. Undersøgelser viser at mænd der drikker sig fulde, har et lavt testosteronniveau, og et højt kortisolniveau mens de sover.

Der foregår altså en ret skidt kemisk process inde i din krop, og den skal du naturligivis bekæmpe.

Hvis du vil undgå at din krop bliver nedbrudt mens du sover, skal du have noget protein før du går i seng. Det er underordnet om du spiser noget kød, eller noget proteinpulver, men hvis ikke du tager dig sammen og får noget i maven, så kommer dine muskler til at blive ramt langt hårdere hele natten igennem.


Æg

Du kan med fordel bruge noget glutamin med din shake eller dit måltid. Glutamin er en aminosyrer, som har en meget nyttig egenskab ved brug efter du har drukket – dine bruger glutaminen i stedt for at ”kannibalisere” dine muskler, og det holder dig ude af den muskelnedbrydende tilstand.

Hvis du har det tilgængeligt kan du også bruge noget ZMA før du sover. ZMA giver dig et naturligt testosteronboost, og en dybbere søvn. Når du er fuld er kvaliteten af din søvn rigtig dårlig, så den dybbere søvn kan hjælpe dig til bedre restitution.