Alt text will go here
Glutenfritt proteinpulver
Glutenfritt Proteinpulver
Undviker du gluten är proteinkällan inte det enda du ska kontrollera: titta också på allergeninformationen om korskontaminering innan du köper.
Vad är gluten?
Gluten är ett protein som återfinns i spannmålsprodukter som vete, korn och råg. Trots att de flesta proteinpulverprodukter på marknaden är baserade på mjölkproteiner som huvudsaklig näringskälla, innehåller vissa av dessa även gluten. Dessutom är proteinpulver förädlade, vilket innebär att det kan finnas en betydande risk för korskontaminering av gluten, vilket du bör undvika om du utesluter gluten från din kost.
Senast uppdaterad: oktober 2026.